IMG-20160218-WA005.jpg
De oorzaak van je klachten verdwijnt, niet alleen de symptomen

Aanpak

De oorzaak van je problemen verdwijnt, niet alleen de symptomen.

Mijn werkwijze verschilt van de reguliere gezondheidszorg: ik zit niet vast in protocollen en de eisen van anderen, maar kan flexibel aansluiten op de behoeften en talenten van ieder individu. Zorg op maat in combinatie met onvoorwaardelijke aandacht. Het is wetenschappelijk bewezen dat die aandacht helpt bij het helingsproces.

  • Inzicht bieden, zoals: Je bént je klacht niet, die heb je.
  • Doorbreken van patronen die je hebt geleerd om problemen op te lossen, steeds op dezelfde manier: het is een automatische reactie geworden (je wordt getriggerd). Dit kost veel energie en lost uiteindelijk weinig op. 
  • Ingesleten patronen zijn zeer vermoeiend: ze vreten energie. Dat is een symptoom dat er iets niet goed gaat.

Hoe gaan we te werk?

We doorlopen 4 fases:

Fase 1

We maken kennis en inventariseren wat de obstakels (relaties, situaties, enz.) zijn die verhinderen je leven te leven zoals jij dat zou willen. Ik loop mee in jouw verhaal en leg uiteindelijk de vinger op de plek waar de bron van je klacht/ probleem ligt. Jij beslist of je door wilt gaan of niet.

Fase 2

kale trap.jpg

Problemen lijken vaak ingewikkeld. De gedachten en gevoelens van wanhoop, teleurstelling, angst of neerslachtigheid roepen zoveel emoties op dat je erdoor overspoeld wordt. Je verdrinkt er als het ware in. Je hebt je geïdentificeerd met de gedachte: 'Zo is het nou eenmaal, zo ben ik en zo zijn de anderen'. Dat is een ingesleten patroon geworden, waardoor je in een vicieuze cirkel terecht bent gekomen. Je hebt steeds dezelfde oplossingen voor dezelfde problemen. Vermoeiend, uitzichtloos en onbevredigend.

De vraag die nu aan de orde is: Durf je dat idee los te laten?

Fase 3

bauk trap han_lr.jpg

Nu je je realiseert dat het ook anders kan, ervaar je gelijk meer ruimte en rust: 'Ik ben de klacht niet, die heb ik'.

We kunnen nu aan het werk.

Fase 4

trap af Han.jpg

Aan de slag. Je kunt het vergelijken met een vervelende klus in huis die je lange tijd uitgesteld hebt. In gedachten is de klus steeds groter geworden. We gaan samen die klus klaren en werken stap voor stap toe naar het eindresultaat dat je voor ogen hebt.

In elke sessie breng je naar voren waar je op dat moment tegenaan loopt. Ik zoek de passende techniek om dat obstakel uit de weg te ruimen. Samen werken we het probleem door en ik zorg ervoor dat aan het eind van elke sessie het probleem dat dan speelt verminderd of zelfs verdwenen is.

Je gaat steeds meer ruimte krijgen en langzamerhand krijg je het gevoel dat je niet meer geleefd wordt, maar de regie weer in eigen hand hebt. Je wensen kunnen in de loop van de sessies veranderen. Jij bepaalt wanneer het gewenste resultaat bereikt is.

Je kunt op ieder moment en in iedere fase aangeven of je door wilt gaan of niet. 

Wil je meer weten?

Ben je nieuwsgierig geworden of denk je dat mijn aanpak iets voor je is? Vraag een vrijblijvend gesprek aan door het contactformulier op deze site in te vullen en te versturen.
Of bel mij op 06-31598845.

Contact opnemen

De regie weer in eigen hand

Ik weet wat werkt, wat niet werkt en hoe het werkt.

40 jaar opleiding en training in verschillende theorieën en filosofieën.

  • Zowel verbaal als lichaamsgericht.
  • De afgelopen jaren heb ik veel mensen met ernstige en minder ernstige problemen begeleid naar vrij van klachten.
  • Lees de reviews.

info@celectherapie.nl
Telefoonnummer: 0631598845

Reviews

© 2019 Celect